Laleczka Chucky nie przestaje straszyć?

Wpadła bardzo dobra wiadomość dla wszystkich fanów małej zabójczej lalki. Otóż, jak potwierdza sam twórca, Don Mancini, jego „dziecko”, czyli Laleczka Chucky powróci na srebrnym ekranie w serialu. Czy po siedmiu, pełnometrażowych filmach, potrzebny jest jeszcze serial? Cóż, uważam że, jak najbardziej TAK. Przede wszystkim, jest to w moim osobistym rankingu wysoka pozycja, ze względu na wystraszenie mnie w szczenięcych latach. Wystraszenie permanentne wręcz, bo do dziś mnie coś niepokoi, gdy widzę Chucky.

Zdjęcie: Onet Film

Co do samego serialu, to nie ma być to reboot, a kontynuacja wydarzeń, które mogliśmy prześledzić w ostatniej części „Cult of Chucky”, który ukazał się w 2017 roku. Mancini zapewnia, że forma grozy i czarnego humoru zostanie utrzymana, co bardzo cieszy, bo chyba nikt nie wyobraża sobie, żeby Chucky nagle przestał śmieszkować podczas zabijania ofiar.

Głosu głównemu bohaterowi użyczy nie kto inny, jak robiący to od 1988 roku, Brad Dourif. Sam serial ma być podzielony na 8 godzinnych odcinków. Co do reszty info, będę je aktualizował na bieżąco, gdy tylko pojawi się coś w sieci. A co na razie, zapraszam wszystkich do nadrobienia filmów o sadystycznym mordercy, Charle Lee Ray’u, którego dusza utknęła w jakże słodkiej, dziecięcej zabawce.

Filmografia Chucky’ego:

  • Laleczka Chucky (1988)
  • Powrót laleczki Chucky (1990)
  • Laleczka Chucky 3 (1991)
  • Narzeczona laleczki Chucky (1998)
  • Laleczka Chucky 5: Następne pokolenie (2004)
  • Klątwa laleczki Chucky (2013)
  • Cult of Chucky (2017)

Co do samej postaci, skąd się wzięła, jaka jest jej historia i wszystkie ciekawostki, które Was interesują, już za moment na Strefa Grozy, w dziale Koszmarni Bohaterowie! Enjoy.

 

Zdjęcie: Antyradio
Źródło: Własne / BloodyDisgusting

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *